Szorobán verseny

Az idén 22. alkalommal rendezték meg Budapesten az Országos Szorobánversenyt. Iskolánkat 18 tanuló képviselte a rangos megmérettetésen. Szorgalmas, kitartó felkészülés előzte meg a versenyt.

Tudásukról 2017. áprilisában az Implom J.Ált. Iskolában megrendezett területi fordulón adhattak számot. 26 tanulónk nevezett a versenyre, közülük 18-an értek el 1-4. helyezést. Ők azok a gyerekek, akik még négy hétig folytatták a rendszeres gyakorlást. Jól felkészülten indultunk az Országos Szorobánversenyre.

srbn

Mi is az a szorobán?

Egy Japánban kifejlesztett számolóeszköz. Magyarországon 1990-ben jelent meg, és azóta a matematikatanításban is használjuk. Versenyeket 1996 óta rendeznek. Ma már Magyarországon is lehet szorobánból Kyú vizsgát tenni; az eredményt igazoló oklevelet Japánban állítják ki. Tanulóink közül 19-en érdemelték ki a Kyú oklevelet.

A szorobán használata mindkét agyféltekét igénybe veszi. A fejben való szorobánozás fejleszti mind a képi emlékezetet, mind a szám- és szövegemlékezetet, valamit javítja a fejszámolás képességét. Segíti a finommozgásokat és a figyelmet, gondolkodásra szoktat.

Az országos verseny helyszínéül a budapesti Jászberényi úti Általános Iskola szolgált az idén is.Az utazást a KLIK gyulai tankerülete finanszírozta.

 A verseny nevezési díját iskolánk alapítványa fizette.

Az alapítványunk hozzájárult a szorobánosok jutalmazásához is. Már hagyomány, hogy a verseny után valamelyik budapesti látványosságot tekinthetjük meg. Az idén a kockakiállításra esett a választás. Itt már a verseny izgalmaitól elfáradva, de felszabadultan nézelődhettek, játszhattak a gyerekek.

A belépő díj felét a Gyulavári Általános Iskoláért Alapítvány fizette.

 Jöjjenek az eredmények:

A helyezések táblázata

 

spacer