Mi így hívtuk- Bandi bácsi…

Szeretettel emlékezett M. Szabó Andrásra, Bandi bácsira Gyula város ’56-os polgármesterére a gyulai Október 23. Alapítvány születésnapja alkalmából iskolánk könyvtárában.

A rendkívüli történelem óra meghittségét adta az ’56-os veterántalálkozó alkalmából már bemutatott kiállításanyag, ami az alapítvány megvalósított célkitűzéseit foglalja össze M. Szabó András és a kuratórium szemszögéből.

Bagyinszki Zoltán kuratóriumi elnök visszaemlékezésében kiemelte az ’56-os forradalmárok emberi nagyságát, különösen M. Szabó András hiteles és példamutató tevékenységét nemcsak 1956 kapcsán.

Pataky László az Átkozott nap c. film egy-egy részletén keresztül hozta közelebb a diákokhoz ’56 szellemiségét, kiemelve a gyulavári mártírok hősiességét és a forradalomba vetett hitét.

Az emlékkiállítás értékközvetítő tevékenysége: hiteles, példamutató személyiségek életének megismerése, emberi és nemzeti értékek továbbadása, átélése történelmi forrásokon keresztül.

Az adventi készülődés részeként várjuk azokat a gyulavári lakosokat december hónapban iskolánk könyvtárába, akik a magyar történelem legcsodálatosabb 14 szabad napjára szeretnének emlékezni különös kitekintéssel a rendszerváltás utáni évek értékmegőrző alapítványi tevékenység munkáját is megismerve.

Online híranyag megtekinthető:

spacer