Kolbászt gyúrtak a másodikosok

Egészséges élelmiszer, egészséges táplálkozás = egészséges ifjúság – újratöltve címmel rendezett február 2-án, immár 3. alkalommal ismeretterjesztő programot a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete.

Mi is részt vettünk ezen a kezdeményezésen, ahol bevezettek minket az egészséges élelmiszerekkel és az egészséges húsfogyasztással kapcsolatos ismeretekbe, illetve a több mint 150 éves gyulai húsipar hagyományaiba. Először Hajduk Zoltán és Dinya Imre beszélt erről a témáról, majd segítségükkel az előkészített alapanyagokból kolbászt gyúrtunk. Amíg a házigazdák kisütötték az általunk elkészített finomságot, mi megtekintettük a kolbászmúzeumot.

Ezután következett a falatozás, amikor is jóízűen megettük az általunk elkészített kolbászt.

8 7 6 5 4 3 2 1 10 9

spacer