Monthly Archives: szeptember 2017

Sikeres rajzpályázat

A Gyulavári Kastély 10. születésnapja alkalmából rajzpályázatot hirdettek „A Kastély ezer arca…” címmel. Alsós kisdiákjaink nagy lelkesedéssel készültek alkotásaikkal a megmérettetésre.

A város több iskolája nevezett a versenyre, melyen az I. kategóriában (10 éves korig) iskolánk 2. és 3. osztályos tanulói kiválóan szerepeltek.

Eredményeik:
  1. I. hely: FEJES LÁSZLÓ 2. a osztály     II. hely: MAROSÁN VIVIEN 2. a osztály    III. hely: BALÁZS BÁLINT 2. a osztály

 

Különdíjasok:

TÓTH ANDREA 2. a osztály       LOVÁSZ IZABELLA 3. a osztály

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Wittmann-né Katona Krisztina

SR4 SR5 SR3 SR2 SR1

spacer

Ismerd meg lakóhelyed!

   Iskolánk második osztályos tanulóival kirándulással indítottuk a tanévet. A második tanítási napon, délutáni szabadidős foglalkozás keretében látogattunk el a Gyulavári Kastélyba.

   A gyerekek különböző rendezvények keretében már többször jártak a kastélyban, de mostani látogatásunk célja kifejezetten az volt, hogy megismertessük tanítványainkat a szűkebb lakóhelyük múltjával.

    A helytörténeti gyűjtemény segítségével ismereteket kaptunk a Dél-Alföldön évszázadok óta együtt élő nemzetiségek néprajzáról, népművészeti tárgyairól. A fenntartható fejlődés témakörben felfedeztük a térség természeti kincseit, a vizek, erdők élővilágát.

    Köszönjük a tartalmas délutánt Oroszné Árgyelán Ilona intézményvezetőnek, aki a kastély termeiben kalauzolt bennünket, magyarázataival segítette az ismeretek befogadását!

Wittmann-né Katona Krisztina

IML1 IML2 IML3 IML4

spacer

A gyermeki kreativitás otthona

   Szeptember 14-én, másodikos tanulóinkkal ellátogattunk a békéscsabai Meseházba, mely egy udvaron lévő, két egymásba kapcsolódó parasztház, ami kiállításoknak és kézműves műhelynek ad otthont.

   Tanulóink reggel izgatottan várták a nem mindennapi kirándulást. Vonattal utaztunk át Békéscsabára, majd kiadós séta után érkeztünk meg a Meseházba.

  Megtekintettük az állandó kiállításokat /Schéner Mihály képzőművész kiállítása, Ványai János hajdani fazekasmester műhelye, a Napsugár Bábegyüttes bábjai/, majd a várva várt kézműves foglalkozások következtek.

   Az agyagozás és a gyertyamerítés mesterségét próbálták ki a gyerekek, melynek során kreatív és szép munkák kerültek ki kezeik alól.

Mindenki remekül érezte magát, jól sikerült napot hagytunk magunk mögött.

Wittmann-né Katona Krisztina

GYK02 GYK01 GYK04 GYK05 GYK03

spacer