Monthly Archives: november 2015

spacer

Iskolagyümölcs program

A 2015/16-os tanévben az Iskolagyümölcs-program beszállítója a Vega-Ház Kft.

 Vega-Ház3.png

Köszönjük!

spacer

Kerékpártúra

Kerékpártúra

 A 4. osztály szeptemberben folytatta az egy éve megkezdett kerékpártúra sorozatot.

Először a máriafalvi játszótérre kerékpároztunk el. Felelevenítettük a közlekedéssel kapcsolatos ismereteket és a gyerekek játszottak egy jót.

Ezután a dénesi erdőbe vettük az irányt. Ide a 3. a osztállyal együtt mentünk, akiket Bíróné Kiss Erika néni vezetett. Az erdőben nyomokat vizsgáltunk, megfigyeltük az erdő jellemzőit, a fákat, bokrokat, hiszen ez kapcsolódott a környezetismeret anyagunkhoz is. Igaz messziről, de láttunk dámvadat is. Élveztük a napsütést, a jó levegőt, a mozgás örömét.

Utunkra mindkét alkalommal elkísért bennünket Kriszti néni is. Köszönjük neki!

Tavasszal is folytatjuk!

 Árgyelán Lászlóné

spacer

Futóverseny

Futóverseny

 Ha ősz, akkor futóverseny. Tudják ezt a negyedik osztályos lányok is. Ebben az évben is nagy izgalommal várták.

A Várnál megrendezett Kegyeleti Futáson Kis Petra harmadik helyezést ért el.

Ezt követte a Mezei Futóverseny. Itt Kis Petra második, Hack Fanni ötödik, Dobra Dóra kilencedik, Balog Rebeka huszadik helyezést ért el. (Őt sajnos ellökték.)

A tehetséges lánycsapat képviselhette iskolánkat a megyei versenyen is. Itt csapatban harmadik helyezést értek el, Kis Petra egyéniben harmadik lett. Képviselheti iskolánkat a tavasszal Gödöllőn megrendezésre kerülő országos versenyen.

Gratulálok lányok, szép volt!

 Árgyelán Lászlóné

spacer

Őszi könyvtári hét

Őszi Könyvtári Hét

Immár 10 éves hagyomány, hogy október első teljes hete az Országos Könyvtári Napoké. Gyulán a kezdetektől Őszi Könyvtári Hét zajlik ekkor, melyben lehetőség szerint minden korosztálynak kínálnak programot.

Őszi könyvtári hét

Ennek keretében „Ősz szele zümmög” címmel a Nevess-Ints Bábcsoport előadását tekinthették meg alsó tagozatos diákjaink. A rendezvényre meghívtuk a Gyulavári Óvoda apróságait is.

Köszönjük a színvonalas előadást, felejthetetlen élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Wittmann-né Katona Krisztina tanító

spacer

Játékos sportfoglalkozás az ovisokkal

Játékos sportfoglalkozás a Gyulavári Óvodával

 A Gyulavári Óvoda nagycsoportos ovisai szeptemberben ellátogattak iskolánk negyedikeseihez.

 A találkozó a sportolás jegyében zajlott, az ovisok nagy örömmel vették birtokukba a hatalmas tornatermet. Igen ügyesen hajtották végre a tréfás fogójátékokat, és sorversenyek feladatait. Nagy tetszést aratott a kiütő, amelyben szokatlan módon nem labdával, hanem papírgombóccal kellett egymást eltalálni.

 A közös rendezvények folytatódnak, melyekbe egy-egy alkalommal bevonjuk az óvodások szüleit is. Az együttműködés célja, hogy a szülők megfelelő tájékozottsággal rendelkezzenek az iskolában folyó nevelő – oktató munkáról, és a gyerekek számára zökkenőmentes legyen az iskolába való átmenet.

Wittmann-né Katona Krisztina, Árgyelán Lászlóné tanítók

spacer

Mesemondó verseny

Gyulán versenyeztek a megye monda- és mesemondói

Az iskolások a vár lovagtermében meséltek és szavaltak Mátyás királyról

Idén is megrendezte Gyulán a Mátyás király monda- és mesemondó versenyt a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., valamint a Mogyoróssy János Városi Könyvtár október 2-án. Az iskolások közül a 4. 5. osztályos tanulók Mátyás királyról szóló mesékkel, mondákkal nevezhettek.

Mesemondó-verseny.jpg

Intézményünket a 4. a osztályos Furák István képviselte. Bár helyezést most nem ért el, gratulálunk neki, határozott és élvezetes előadásáért.

spacer

Rajzpályázat

VÍGADÓ-RAJZPÁLYÁZAT

 Az őszi szünet előtt hirdették meg a „Nálunk ilyen a szüret” elnevezésű rajzpályázatot, melyre iskolánk több tanulója is nevezett. Közülük kiemelkedő szereplésért oklevelet kaptak:

         Antal Ria Nikolett: 1.a
         Ungor Petra: 4.a
         Fenyvesi Kata: 4.a

Szép munkájukhoz, elért helyezésükhöz gratulálunk!

Bay Zoltán Ált. Isk. tanítói

spacer

Bolyai matematika csapatverseny

Minden, ami emberi, akár rossz, akár jó, előbb-utóbb véget ér, kivéve a matematikát

Erdős Pál

Október 16-án ismét megmérettettük magunkat, a hagyományosan az Implom József Általános Iskola 5.sz Általános és Sportiskola Tagintézményében megrendezett Bolyai matematika csapatversenyen. Iskolánkból 7 csapat, azaz 28 elhivatott tanuló jelentkezett. Ebből 3 alsós csapat( 4.osztályból 1, 3. osztályból 2) és 4 felsős(5.a, 5.b, 6.o és 7.o). A legjobb alsós a 18-ik, ők a 4. osztályosok, a legjobb felsős pedig a 11. helyezést érte el, ők pedig a 6. osztályosok csapata. A többiek a középmezőnyben végeztek. Minden tanulónak szívből gratulálunk!

spacer

Logikai csapatverseny

Logikai csapatverseny Balatonfüreden

 2015.okt.20.

 Balatonfüred Gyula partnervárosa, ezért a városvezetés arra törekszik, hogy legyenek közös programjai a két város diákságának is. Ebből az apropóból iskolánk több éve kap meghívást a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola által szervezett logikai versenyre.

Az ötödik alkalommal megrendezett különleges versenyen több mint 20 iskola diákjai mérhették össze szellemi képességeiket. 4 fős csapatok jelentkezését várták 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban. Városunkat az Implom József Általános Iskola 8. osztályos csapata és a Dürer Albert Általános Iskola 6. osztályos csapata képviselte. Iskolánk, a Bay Zoltán Ált. Isk. a Dürer-suli tagintézményeként két kislányt delegált a 4 fős csapatba ( Ferenczi Gabriella és Serfőző Anna). Mindketten rutinos versenyzők, ki nem hagynának egy matek-versenyt sem. Úgy éreztük megérdemlik, hogy részt vegyenek ezen a kiruccanáson.

A vendéglátók 10 óra körül balatonfüredi programmal várták a versenyzőket (Balaton-parti séta, múzeumlátogatás). Ezt sajnos a nagy távolság miatt lekéstük, pedig korán indultunk, 4:45-kor. A buszos utazás azonban így is élmény volt mindannyiunk számára. Az ízletes ebéd elfogyasztása és az ünnepélyes megnyitó után 13 órakor kezdődött a verseny. 60 perc alatt lehetett megoldani közös munkával a furfangos feladatokat. Amíg a szervezők a feladatsorok javításával voltak elfoglalva, addig a gyerekek többféle program közül választhattak. Szabó Krisztián sakk nagymester egyik fiatal tanítványa sakkszimultánt adott ( csak egy táblán tudták legyőzni őt), volt aki kézműveskedett, volt aki társasjátékozott.

Az ünnepélyes eredményhirdetést már nagyon vártuk. Itt kiderült, hogy a gyulai lányok a középmezőnyben végeztek, ami teljesen elfogadható eredmény a felkészülés rövidsége miatt.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a programon, a füredieknek pedig a szíves vendéglátást!

 Ludányiné Perényi Márta

 

spacer