Monthly Archives: május 2015

Közlekedési témahét 2015

Közlekedési témahét 2015

 Május 18-tól kezdődően iskolánkban közlekedési témahetet szerveztünk.

 Első nap iskolánk rendőre tartott előadást filmvetítéssel egybekötve a biztonságos közlekedésről.

 Kedden rendőri karjelzésekkel egybekötött forgalomirányítás volt kerékpáros felvonulással kiegészítve. A gyerekeknek nagyon tetszett.

 Szerdán kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat a tanulóink. Minden évfolyamon a legjobb fiú-és lányversenyzőnek a rendőrség jóvoltából Linda néni ajándékokkal kedveskedett.

 Csütörtökön játszottunk a magunk készítette terepasztalon, s közben gyakoroltuk a közlekedés szabályait.

 Pénteken közlekedtünk. Minden osztály saját program alapján, ki gyalogosan, ki kerékpárral.

 Programjaink jól sikerültek, s ehhez hozzájárultak a rendőrség szakemberei is.

 Köszönjük Koszlya Zoltán r. alezredes úrnak a támogatását, valamint

Kissné Rausz Linda r. őrnagy és Sipos Rudolf r. főtörzsőrmester munkáját!

 Gyula, 2015. május 25.                                                                                                                      Árgyelán Lászlóné

 

spacer

Papírgyűjtés!

A hasznosanyag-gyűjtés jó gyakorlatának nevében a második félévben is megrendezésre kerül a papírgyűjtés az iskolában. A feleslegessé vált, de újrafeldolgozásra alkalmas papírhulladékot június 4-én (csütörtökön) délután várjuk az iskola udvarán felállított ideiglenes átvevőhelyen. Az átvétel 12 órától 17 óráig tart.

Mindenki munkáját előre is köszönjük a diákönkormányzat nevében!

spacer

Laboratóriumi gyakorlatok az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Az idei tanévben is többször részt vehettünk az Erkel Ferenc Gimnáziumban a már ismerős természettudományos laboratóriumi gyakorlatokon. Az idén az ötödik osztályosok és a hatodik évfolyamos diákok egy része ismerkedett a laboratóriumi munkával.

A kísérletek között a mikroszkópos rákvadászattól a növényi preparátumok készítésén keresztül, a fémekkel és különböző kémhatású oldatok vizsgálatáig sok érdekeset tanulhattak a diákok. A program a jövő tanévben is folytatódik, a gyerekek pedig érdeklődve várják az újabb természettudományos érdekességek bemutatását a gimnázium szépen felszerelt laborjaiban.


spacer