|
Kolbászt készíteni tanultak a düreres diákok
Egészséges élelmiszer, egészséges táplálkozás = egészséges ifjúság – újratöltve címmel teremtett ismeretterjesztő interaktív lehetőséget a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete február 2-án. Ezen a napon iskolánk 3. és 4. osztályos diákjai vehettek részt a programon. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának keretében Dinya Imre elnök előadást tartott az egészséges ételekről ( amelyek közé bizony mértékkel a hús és a kolbász is tartozik). Körbevezettek bennünket a Gyulai Kolbászmúzeum tárlatán, majd Hajduk Zoltán segítségével Gyula város méltán leghíresebb ehető termékének elkészítésébe is beavatták a kis hentes tanoncokat. A gyerekek gyúrtak, gombócoltak, töltöttek,és ami a legjobban tetszett mindenkinek, ettek is. Nagyon finom gyulai kolbász került ki a dolgos kezek közül. Köszönjük a lehetőséget az egyesületnek! Szilágyiné Bíró Katalin, Szatai Tiborné |