Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium az idei tanévben is meghirdette a Lotz János szövegértési és helyesírási versenyt magyarországi és határon túli, 4., 7-8-9-10. évfolyamos diákok számára. A verseny célja dr. Lotz János (1913-1973) világhírű nyelvészprofesszor, az MTA tiszteletbeli tagja, a George Washington Díj kitüntetettje életének és munkásságának széles körben való megismertetése a tollbamondások és szövegértési feladatok segítségével. A tartalmas, gondolkodtató feladványok felhívják a figyelmet a magyar nyelv ápolására, a szövegértési kompetencia fejlesztésére, a helyesírás alaposabb elmélyítésére, és a tanulók nyelvi érzékenységének fokozására.

A verseny iskolai fordulója a rendkívüli körülményekhez alkalmazkodva, a járványügyi szabályok betartásával zajlott 2021. február 9-én. Intézményünkből 13 negyedikes kisdiák nevezett, sajnos négyen betegség miatt nem tudtak részt venni a versenyen. Köszönjük nekik is a felkészülést!  A felső tagozaton a hetedik-nyolcadik évfolyamosok mérettettek meg. Alsó tagozaton a kilenc részt vevő tanuló közül mind a kilencen képviselhetik iskolánkat a megyei fordulóban, felső tagozaton 3 fő továbbjutott a megyei döntőbe.

Szívből gratulálunk a megyei fordulóba bejutott gyerekeknek! További jó készülődést kívánunk! Izgatottan várjuk a március 11-i újabb megmérettetést.

Szatai Tiborné