Helló Bala(-ton)!

 

 
 A nyári szünetben egy augusztusi hajnalon vidám zsivajgás verte fel Magyarváros csöndjét. 39 düreres kisdiák készülődött izgatottan balatoni táborozásra. Kinek könnyebben, kinek nehezebben ment a búcsúzás szüleitől, de végül mindannyian elfoglalták helyüket a buszon. Irány Zánka! Hosszú és szerencsére eseménytelen utazás után a délelőtt közepe táján pillantották meg először a magyar tengert. Hamarosan begördült a csapat az Erzsébet-tábor helyszínére. Némi adminisztráció után mindenki átvehette az ilyenkor szokásos ajándékokat, majd a szállás elfoglalása következett. A Ló Szerafin ház adott otthont 6 napon át a gyulaiaknak.

 A hatalmas táborban (azon a héten 1800 gyerek volt jelen) nem kis feladat volt a Kék étterem megtalálása, de végül sikerült! Az igazi retro hangulatú étteremben fogyasztották el a táborozók a hetvenes-nyolcvanas évek ízeit idéző ételeket. Szerencsére minden étkezéshez járt valami édesség is. Akinek még ezután is némi táplálék-kiegészítésre volt szüksége, a helyi ABC kínálatából válogathatott. A hathatós segítségnek hála, mindenki jelentősebb testtömeg-vesztés nélkül vészelte át ezt a néhány napot. Sőt, volt olyan is, aki alig evett, mégis hízott!

 A sok színes programból nehéz volt válogatni. Délelőttönként lehetőség volt a tábor növényeit megismerni, akadálypályán ügyeskedni, rajzolni, verset mondani, táncolni, énekelni, vagy egyszerűen "csak" pihenni, hiszen a tábor hivatalos dala minden reggel 6:40-kor ébresztett mindenkit.

 Ebéd után a fürdésé volt a főszerep. Bár a partig elég sokat kellett gyalogolni a sok hancúrozás megérte a viszontagságokat! Volt, aki vízipólózott, volt, aki Tibi bácsival labdázott, voltak önjelölt gyöngyhalászok, akik gyakran buktak le a víz alá. Sajnos csak tavi kagylót tudtak felhozni, pedig a lányok az igazgyöngynek jobban örültek volna!

 Esténként valahogy mindig messzebb volt a tábor! Lefekvés előtt, hogy senki se unatkozzon táncház, zenés színházi előadás, éjszakai túra és disco színesítette a programot.

 A záró bulin került sor a szobatisztasági verseny eredményhirdetésére. Ló Szerafin házában, ahol a gyulaiak laktak, a Rómeó fedőnevű fiúszoba lett a győztes. De a II. és III. helyezést is elhalászták a fiúk a lányok elől. Természetesen minden helyezést elért szobában düreres diákok laktak!

 Péntek reggel vidám búcsúzás következett Zánkától, majd Tihany felé indult a busz. A városnéző séta során a gyerekek kipróbálták a visszhangot (még működik !), megtekintették az apátságot és megkóstolták a helyi fagyit is. A buszra szállás után ajándékeső záporozott a gyerekekre. Volt ott hűtőmágnes, cukorka, jégkrém, egyebek.

 Este hét óra körül érkezett meg a fáradt csapat Gyulára, ahol az izgatott szülők már nagyon várták őket. Összességében elmondható, hogy a többség remekül érezte magát, bár a kisebbek közül egyeseknek nagyon hiányzott anya.

 A tábor szervezői: Dr. Gulyás Imréné
                            Molnár Katalin
                            Kissné Márkus Mária
                            Gulyás Csabáné
voltak, akik ezúton is szeretnék megköszönni Szabó Tibor apuka és buszsofőr önzetlen és áldozatos munkáját!