Dürer-nap 2016

 A hagyományos diákönkormányzati napot az idei tanévben 2016. október 28-án, az őszi szünet előtti hajrá zárásaként rendezte meg iskolánk diákönkormányzata.

 A napot látványos, szórakoztató kampányműsorral kezdték meg nyolcadikos diákjaink. Végzős tanulóink színes, látványos előadásukkal tehetségüket mutatták meg tanáraiknak, diáktársaiknak: a 8.b osztály világszámokat hozott vándorcirkuszával, ezt követték a  Grease jelenetek, amivel a 8.a osztály fergeteges partyt csapott. Osztályfőnökeik - Kovácsné Orbán Éva (8.a) és Nagyné Bódi Katalin (8.b) - segítségével hatalmas bulival indítottak.

 A program ezután életkori csoportoknak megfelelően különvált: az alsós tanulókat Bodrogközi Rita koncertje szórakoztatta, a felsősöknek különböző ötletes játékokkal folytatódott a délelőtt (Kalandtúra). Változatos elfoglaltságot találhatott minden tanuló. A koncertet követően az alsósokhoz a nyolcadikosok vitték a játékokat. Nem maradhatott ki a délelőttből sem a báj, sem az erő. A felsősök színvonalas műsorokat tekinthettek meg. Szivák Krisztina táncpedagógus tanítványai latin táncokkal gyönyörködtették a nézőket, majd közös tvisztelésre hívtuk a bátrabbakat.  Szabó Ferenc kollégánk vezetésével karate bemutatót láthattunk, ahol kő kövön nem maradt.

 Végül "Szeretlek Dürer" vetélkedővel fejeztük be a délelőttöt, ahol összemérhették tudásukat, ügyességüket az osztályok csapatai. A mókából a pedagógusok sem maradhattak ki, a nyolcadikosok meghívását elfogadva tanárcsapatot szerveztek. A feladatok közé az olimpiáról, hungarikumokról, Dürer életrajzáról és munkásságáról szóló kérdések is kerültek.

 Alsósaink a délutánt a mozgás jegyében töltötték, a Gyulai Ifjúsági Központ munkatársainak hála jól megmozgattuk őket.

 A napot suli disco zárta, így mindannyian sok élménnyel indulhattunk az őszi szünetre.

 Ezúton szeretnénk megköszönni valamennyi szervező munkáját, Alapítványunk és a Szülői Munkaközösség anyagi hozzájárulását.