Magyar Diáksport Napja a Dürerben
2021.09.23. és 09.30. között került megrendezésre a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában a járványügyi előírások szigorú betartásával, osztályszinten az Európai Diáksport Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat. Az eseményhez kapcsolódóan 120 perces mozgás- és sportprogramot szerveztünk a tanulóknak. Az Európai Diáksport Nap fókusztémája idén a mentális egészség és az egészséges önkép állt, további célunk volt, hogy kihasználjuk a Szabad levegőn történő mozgás lehetőségeit.

A program keretében az alsó tagozatosaink játékos testnevelés órák keretében valósították meg a mozgásprogramokat, külön figyelmet fordítva a lelki egészséget megőrző vidámságra, amelynek a pandémia miatt most nagyobb a jelentősége, mint valaha.

A felső tagozaton 3 osztályban (6.a, 6.b, 7.a) egy alapos bemelegítés után a gyerekek sorversenyekben és váltóversenyekben mérték össze tudásukat és ügyességüket. A tanórák keretein belül került sor a szimbolikus 2021 méteres táv lefutására.

Keretprogramként 2021.09. 24-én, az úgy nevezett  „Sárgulási bál” keretében rendeztük meg az 5.a és 5.b osztályok hagyományosnak mondható megmérettetését. A játékos sportvetélkedő által ők sem maradtak ki abból a napból, melyen több millió gyermek sportolt egyszerre szerte Európában.
Győzi Zita
testnevelői