Lélekmozgató program a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában

 

Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta kerül megrendezésre , a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, szervezésében   a Magyar Parasport Napja, a „LÉLEKMOZGATÓ” programsorozat.

A 4. alkalommal megrendezésre kerülő országos programban idén rekordszámú, oktatási intézmény csatlakozott. Intézményünk egy volt a résztvevő 540 vidéki oktatási intézmény közül. A programban való részvételhez több digitális segédletet, előadásanyagot, riportfilmet készítettek a szervezők, melyek gondolatébresztőül szolgáltak a programban résztvevő gyermekek számára.

Iskolánk a „Lélekmozgató” program keretében alsó tagozaton, valamennyi osztályban érzékenyítő foglalkozásokat szervezetek tanítóink (elméleti, beszélgetőkör, mese, színező, rajzpályázat, érzékszervi és egyéb érzékenyítő játékok). A programelemek célja a toleranciára nevelés, erkölcsi nevelés.

Felső tagozaton osztályfőnöki órák keretében a szociális érzékenyítés céljából filmek segítségével ismertettük meg a gyerekekkel a fogyatékosok világát, a fogyatékkal élők helyzetét. A filmekről folytatott beszélgetések egyben az anyanyelvi kompetenciák fejlesztését is szolgálták. Testnevelés órák keretében érzékenyítő játékokat játszottak a tanulók: mint például „Erre csörög a dió”, „Kit ismersz fel?”, „Együtt vinni”, „Ülő zsinórlabda”

 

Valamennyi résztvevő osztálynak köszönjük az aktivitást!