Fenntarthatósági Témahét

 

2021. 04. 19-23.

Ahogy minden évben, az idén is lelkesen csatlakozott iskolánk a már 6. alkalommal megrendezett országos kezdeményezéshez.

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék ezt a témát, és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Iskolánk mindennapi életében folyamatosan jelen van a környezettudatosság, de ezen a héten mindig még kiemeltebben kezeljük az érintett területeket. 

A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő, mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek voltak.
Sajnos ebben az évben is csak osztálykeretekben valósulhattak meg a programok, de ez nem vette el a kedvünket! 

A javasolt projektekből válogatva, a saját bevált módszereinket tovább fejlesztve járultunk hozzá diákjaink ismereteinek bővítéséhez.  

 Dalokkal, versekkel, mesék, filmek nézésével, izgalmas beszélgetésekkel, játékos feladatokkal… színesítettük tovább óráinkat. 

Mint már megszokhattuk, a gyerekek keze alól ismét csodás alkotások kerültek ki az újrahasznosítás jegyében.   

Új ágyásokkal gazdagodott iskolakertünk. A gyerekek és tanítóik szorgos kezei alatt színes növénypalettát megmutatva pompáznak.