Kolbászt készítettek a „kis hentesek”


 

A Nemzeti Együttműködési Alap szakmai pályázata kapcsán „Egészséges élelmiszer, egészséges táplálkozás=egészséges ifjúság- újratöltve” elnevezéssel a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete az idén is lehetőséget biztosított diákjaink számára, hogy  megismerkedjenek a kolbászgyúrás tevékenységével. A program célja az egészséges élelmiszerek, ezen belül is városunk egyik büszkesége, a Gyulai kolbász népszerűsítése. A gyerekek egy rövid előadás keretében megismerkedhettek az egyesület történetével, az egészséges élelmiszerekkel, majd szakember segítségével részt vettek a kolbászkészítés folyamatában. Fűszereztek, kevertek, gyúrta, töltöttek, pároztak. A kolbász elkészülte után tárlatvezetéssel a múzeumot is végigjárhatták. Megismerték a híres Gyulai kolbász történetét a kezdetektől napjainkig. Amíg a tudásukat bővítették, az általuk készített termékek ehetővé váltak, megsültek. A múzeumból visszatérve kellemes illatok csiklandozták az orrukat. Megízlelték az őket elkísérő szüleikkel együtt, hogy milyen finom kolbászt készítettek. Reméljük, hogy megtetszett annyira a gyerekeknek a folyamat, hogy a jövő hentesei is közöttük lesznek!

Tartalmas délelőttöt tölthettünk el ismét az egyesületnél, köszönjük!

 

Szatai Tiborné