Nappali csillagok a Dürer egén


 

„Téli éjen szikra villan,

lámpa gyúl az éjben…

karácsonyi fényes csillag

tündököl az égen.”

 

2019.12.20-án nappali fényben ugyan, de  csillagokhoz méltón tündököltek a Dürer iskola színpadán a 4.a osztályosok. A „szobában” díszes fenyő, kandalló és az ünnep csendje fogadta az érkezőket. A Dürer iskola közössége, az intézmény partneróvodái, a meghívott vendégek, és nyugalmazott kollégák meghatottan figyelték, mi mindent tudnak a karácsony szelleméről az előadók. Zenés és verses válogatásuk közben, szinte észrevétlenül varázsoltak fényeket, meghittséget a terembe, és a jelenlévők szívébe. A fák alá ajándékok kerültek és kigyúltak a béke, a szeretet, a hit és a remény lángjai. A díszes mézeskalács mellé az örök igazságot is magával vihették távozáskor az érdeklődők:

„Az adventi várakozásban álljunk meg egy percre a rohanásban, gondoljuk végig az elmúlt időszakot, békével a lelkünkben, szeretettel a szívünkben hittel és reménnyel tekintsünk a jövő esztendőre.”

Ha nem is lehet mindennap karácsony erre az órácskára biztosan igaz volt, hogy a szeretet és a meghittség érzésével búcsúzhattunk a 2019-es évtől. A kéthetes téliszünet előtt zárszóként Csontosné László Anikó megbízott intézményvezető tolmácsolta jókívánságait a jelenlévőknek „Békés, áldott, szeretetteljes karácsonyt és boldog 2020-as esztendőt kívánva.”