EFOP 3.3.7 témanap 2019.09.27.
Az idei egészség és sport tematikus napunk iskolánk teljes közösségének bevonásával valósult meg bevont előadók és szakértők név szerint:
Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya
Egészségügyi Alapellátási Intézménye Védőnői Szolgálat
FitGym by Abrudán Gábor
Rácz Adrienn aerobic oktató
Gyulakonyha Nonprofit Kft

 segítő közreműködésével.

A témanap célja volt, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás és játék élményén keresztül az együvé tartozást, az együttműködés fontosságát és az egészséges életvitelhez szükséges ismereteik  gyarapodjanak, ami elősegíti a szemléletformálást, személyiségük fejlődését. A nap során az interaktív, játékos, mozgásos feladatok beépítésével a fő célkitűzés volt a mentális és fizikális tevékenységek által az életkornak megfelelő ismeretátadás, szemléletformálás  mellett közösségünk fejlesztése informális és nem formális tanulási lehetőségek keretében a projektmódszer eszközeivel.

Élménypedagógiai módszerek alkalmazásával és a meghívott szakemberek bevonásával az együttműködési készségek és a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése is megtörtént.

 A nap zárásaként az ötödik évfolyamosok megmérettetése is megtörtént. A vetélkedőket követően megérdemelt jutalmukat fogyasztották el, és hatalmas bulival zárták a napot.

Karácsonyné Takács Nóra

szakmai munkatárs