Logikai csapatverseny

Logikai csapatverseny Balatonfüreden

 2015.okt.20.

 Balatonfüred Gyula partnervárosa, ezért a városvezetés arra törekszik, hogy legyenek közös programjai a két város diákságának is. Ebből az apropóból iskolánk több éve kap meghívást a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola által szervezett logikai versenyre.

Az ötödik alkalommal megrendezett különleges versenyen több mint 20 iskola diákjai mérhették össze szellemi képességeiket. 4 fős csapatok jelentkezését várták 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban. Városunkat az Implom József Általános Iskola 8. osztályos csapata és a Dürer Albert Általános Iskola 6. osztályos csapata képviselte. Iskolánk, a Bay Zoltán Ált. Isk. a Dürer-suli tagintézményeként két kislányt delegált a 4 fős csapatba ( Ferenczi Gabriella és Serfőző Anna). Mindketten rutinos versenyzők, ki nem hagynának egy matek-versenyt sem. Úgy éreztük megérdemlik, hogy részt vegyenek ezen a kiruccanáson.

A vendéglátók 10 óra körül balatonfüredi programmal várták a versenyzőket (Balaton-parti séta, múzeumlátogatás). Ezt sajnos a nagy távolság miatt lekéstük, pedig korán indultunk, 4:45-kor. A buszos utazás azonban így is élmény volt mindannyiunk számára. Az ízletes ebéd elfogyasztása és az ünnepélyes megnyitó után 13 órakor kezdődött a verseny. 60 perc alatt lehetett megoldani közös munkával a furfangos feladatokat. Amíg a szervezők a feladatsorok javításával voltak elfoglalva, addig a gyerekek többféle program közül választhattak. Szabó Krisztián sakk nagymester egyik fiatal tanítványa sakkszimultánt adott ( csak egy táblán tudták legyőzni őt), volt aki kézműveskedett, volt aki társasjátékozott.

Az ünnepélyes eredményhirdetést már nagyon vártuk. Itt kiderült, hogy a gyulai lányok a középmezőnyben végeztek, ami teljesen elfogadható eredmény a felkészülés rövidsége miatt.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a programon, a füredieknek pedig a szíves vendéglátást!

 Ludányiné Perényi Márta

 

spacer