Monthly Archives: február 2015

Farsang

Az idén február 27-én tartotta iskolánk hagyományos farsangi délutánját. Először az alsós osztályok közül a negyedikesek léptek színpadra.  Rómeó és Júlia Te is lehetsz király című táncos előadásukat láthattuk, majd farsangi csúfolódót adtak elő.
A 3. osztály Lolli Pop nyalókás táncával kápráztatta el a jelenlévőket. Ezután következett a jelmezes felvonulás, majd különböző helyszíneken játékos feladatok várták a gyerekeket.

A rendezvény ideje alatt büfé üzemelt, ahol a 7. osztályos tanulók szülei árultak mindenféle finomságokat. Nagy lelkesedésnek örvendett a tombolahúzás. Sok értékes ajándék talált gazdára.

A felsős tanulók viszont alig várták már a tombolahúzás végét, hiszen tudták, hogy ezután kezdődik a felsős diszkó. A hátralévő időben a táncé volt a főszerep. Mindenki nagyon jól érezte magát.

Köszönetet szeretnénk mondani mindazon szülőknek, akik tombola felajánlásukkal, vagy házilag sütött süteményeikkel segítették rendezvényünket. A 7.-es tanulóknak, akik lelkesen segítettek a délután megszervezésében és lebonyolításában.

spacer

Közlekedési verseny

  •    2015. február 17-én Gyulán,  az Implom József Általános Iskolában, Kissné Rausz Linda rendőr őrnagy vezetésével kerékpáros elméleti és ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat a városi iskolák legjobbjai.

    A Kerékpáros Iskola Kupa versenyen iskolánkat Mácsok Franciska 8.b osztályos, és Csikós Gyula 7. osztályos tanuló képviselte, aki az előkelő 2. helyen végzett.

    A 4. osztályosok Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen vehettek részt. Itt Pap Tímea 4.b második, és Varga Norbert 4.a osztályos tanulónk harmadik helyezést ért el.

    Gratulálunk Nekik!

    Árgyelán Lászlóné

spacer

Jégkorcsolyázás

2015. február.12-én a 8. b osztály korcsolyázni ment Gyulára. Amikor odaértünk mindenki megkapta a saját korcsolyáját. Utána felmentünk a pályára. Mindenki nagyon izgatott volt. Felállítottuk a jégkorong pályát és azon jót játszottunk. Nagyon kifárasztott minket. Később bójákból álló akadálypályát építettünk. Volt, aki nagyon ügyesen korcsolyázott és volt, aki kevésbé, de a lényeg az, hogy sokat nevettünk és felejthetetlen osztálykirándulás volt, melyet hamburgerezéssel zártunk.

spacer

Téli öröm

A tél utolsó napjait kihasználva a 6.a osztályosok korcsolyázni voltak február 26-án a műjégpályán.
Sokan ismeretlenként kóstoltak bele ebbe a szabadidős tevékenységbe, de úgy voltak vele, hogy aki görkorizni tud, azt már nagy meglepetés nem érheti. És valóban. A meglepő, csak az esések számában mutatkozott. Ki sokallta, ki kevesellte, de hogy mindenki megtapasztalta, az biztos. Zengett a környék a nevetéstől, mindenki jól érezte magát.
A gyerekek bíznak benne, hogy ez a program jövőre (talán többször) is megismétlődhet.

spacer

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Február 20-án, a Dürer iskolában megrendezésre került megyei matematikaversenyen iskolánkat 28 tanuló képviselte.

2. oszt.:
1.    Burkus Bálint
2.    Gyepes Csenge
3.    Karácsonyi Martin
4.    Lipován Luca
5.    Nagy Bálint
6.    Papp József
7.    Serfőző Máté
8.    Varga András
Felkészítőjük: Biróné Kiss Erika

3. oszt.:

1.    Dobra Dóra
2.    Ferenczi Levente
3.    Furák István
4.    Kiss Henriett
5.    Kneifel Anna
6.    Szegvári Bence
Felkészítőjük: Árgyelán Lászlóné

4. osztály:

1.    Gyuricza István
2.    Hargitai Martin Ottó
3.    Kósa Noémi
Felkészítőjük: Kubiakné Pálinkás Anikó

5. osztály:

1.    Ferenczi Gabriella
2.    Serfőző Anna
Felkészítőjük: Ludányiné Perényi Márta

6. osztály:

1.    Horváth Lilli
2.    Kőrösi Viktória
3.    Mácsok Fruzsina
Felkészítőjük: dr. Tihanyiné Széles Ágnes

8.a osztály:

1.    Fáskerti Petra
2.    Pap Olivér
8.b osztály

1.    Fészki András
Felkészítőjük: dr. Tihanyiné Széles Ágnes

A versenyen részt vett tanulók közül a legjobb helyezést Ferenczi Gabriella érte el, aki 9. helyezett lett.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Árgyelán Lászlóné

spacer